Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon

Jonas

Ruotsin Vasemmistopuolue, Vänsterpartiet, on oppositiostakin käsin pystynyt vaikuttamaan moneen lakiin ja tuomaan parannuksia yhteiskuntaan. Lähestyvissä parlamenttivaaleissa keskeisintä puolueelle on puuttua epätasa-arvon kasvuun ja saattaa verotus oikeudenmukaisemmaksi.

Ruotsia, kuten koko maailmaa, on viime aikoina herätellyt puuttumaan seksuaaliseen häirintään #metoo-kampanja. Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Jonas Sjöstedt näkee, että kampanjalla on ollut massiivinen vaikutus ruotsalaiseen yhteiskuntaan jakertoo sen ravistelleen Ruotsia.

”Usein me ruotsalaiset haluamme ajatella, että olemme sukupuolten tasa-arvoajattelun edelläkävijöitä, ja yhtäkkiä olemme keskellä tilannetta, jossa ruotsalaiset naiset kertovat henkilökohtaisia esimerkkejä täysin päinvastaisesta tilanteesta. Tämä on vaikuttanut koko yhteiskuntaan ja myös puolueeseemme.”

Vasemmistopuolue on vastannut tähän huutoon laatimalla oman varjobudjettinsa. ”Olemme osoittaneetrahaa koulujen seksuaalikasvatukseen; tuon kasvatuksen sen pitäisi toimia vastakuvastona pornografisille kuvastoille, joka on etenkin pojille niin sanottu tietolähde. Lisäksi meidän täytyy kiireellisesti kouluttaa myös poliiseja, oikeuslaitosta ja sosiaalityöntekijöitä.

”
Vasemmistopuolue on kahteen otteeseen onnistunut saamaan naisten turvataloille lisärahoitusta ja nykyisin niiden rahoitus onkin parempi tasolla kuin ennen. Puolue on ollut vaatimassa muutosta lakiin, joka käsittelee raiskauksia ja seksuaalista hyväksikäyttöä: ”Pitäisi olla molempien osapuolien suostumus seksiin. Olemme ollut monia huomiota herättäneitä tapauksia, joissa miestä syytetään raiskauksesta, mutta syytetty on jätetty tuomitsematta sillä perusteella, että nainen on muka jotenkin omalla käytöksellään aiheuttanut tilanteen, esimerkiksi olemalla humalassa.” Nyt lakia onkin muutettu, ja miehen täytyy varmistua siitä, että kyseessä on todella naisen oma tahto.

”Ruotsin fantastista feminististä liikettä on kiittäminen tästä parannuksesta, ja olemme tyytyväisiä siitä, että tavoite meni läpi. Alun perin vain me vasemmistopuolueessa vaadimme, että tahdonilmaus tulisi lisätä lakiin, mutta vähitellen yhä useampi puolue yhtyi vaatimukseen. Tämä oli suuri feministinen voitto.”

Kulttuuriuudistuksia läpi budjetissa

Vaikka vasemmistopuolue on oppositiopuolue, se on ollut mukana budjettineuvotteluissa viimeiset neljä vuotta. Jonas Sjöstedt näkee neuvotteluiden suurimpana saavutuksena kulttuuriuudistukset. Näissä hän kokee puolueensa parhaimmiksi saavutuksiksi esimerkiksi alennetut maksut lapsille, jotka opiskelevat kulttuurikouluissa, joissa annetaan muun muassa teatteri-, tanssi- ja musiikkitunteja.

”Monilla lapsilla Ruotsissa on nykyisin varaa osallistua näille kursseille ja oppia soittamaan, ja meille on tärkeää, että heillä on mahdollisuus osallistua kulttuuritoimintaan, eikä kyse ole vain rahasta. Lisäksi järjestetään kulttuuritoimintakesäleirejä lapsille.

”
Toisena saavutuksena Sjöstedt pitää valtion museoiden sisäänpääsymaksujen poistamista. ”Nykyisin niiden sisäänpääsymaksut ovat maksuttomia. Tämä on vasemmistolaisen politiikan ydin, kaikilla pitäisi olla mahdollisuus harrastaa kulttuuria, ei ainoastaan kulttuurielämyksiä kuluttamalla, vaan myös osallistumalla.”

Maahanmuuttopoliittinen linja vie pohjalle

Sosialidemokraatit ja koko hallitus ovat kiristäneet maahanmuuttopolitiikkaa, mitä vasemmistopuolueessa ajatellaan tästä?
”Sosialidemokraatit ovat laittaneet pöydälle 14 ehdotusta siitä, miten maahanmuuttopolitiikkaa tulisi edelleen tiukentaa, vaikka se on jo nyt erittäin tiukkaa. Tämä ei ole hallituksen linjaus, vaan sosialidemokraattien. Yksi vaaliteemoista on, että tämä politiikka on mielestämme monin osin epähumaania ja erittäin ongelmallista”, Jonas Sjöstedt painottaa.

Sosialidemokraatit ovat sanoneet esimerkiksi, että perheen yhdistämisissä ja pysyvissä oleskeluluvissa ei tule tapahtumaan muutoksia. ”Mutta surullisin oli hiljattain pidetty lehdistötilaisuus, jossa pääministeri Stevan Löveniltä kysyttiin, mitä tapahtuu paperittomille lapsille. Pääministeri vastasi, että heidän ei pitäisi saada käydä koulussa. Myöhemmin he perääntyivät väittäen, ettei sellaista ehdotusta ole tehty.”

”Mutta pelkästään ajatus pääministeristä sanomassa, ettei lapsilla ole oikeutta käydä koulua kertoo jotakin siitä, miten kauas keskustelu on ajautunut. Myös monet sosiaalidemokraatit ovat alkaneet sanoa, että tämä on liikaa, emme hyväksy tätä. Tämä on mielestämme positiivinen vastareaktio. Totta kai maahanmuuttoon liittyy haasteita ja ongelmia, mutta yleisesti ottaen Ruotsi on ottanut vastaan paljon ihmisiä muista maista, bosnialaisia, chileläisiä – mistä olen ylpeä.”
Sjöstedtin mukaan nykyinen maahanmuuttopoliittinen linja on erittäin tyly; se koettaa olla yksi Euroopan tylyimmistä ja vie Ruotsin ”pohjalle”.

Tärkein muutos, johon vasemmistopuolue pyrkii, on perheiden yhdistämisen mahdollistaminen.
”Nykyisin monet pakolaiset, jotka saavat jäädä Ruotsiin, eivät saa tuoda perhettään mukanaan, mikä on paitsi traagista perheille, myös iso este sopeutumiselle yhteiskuntaamme. He kaipaavat perheitään päivittäin.”

”Haluaisimme, että alettaisiin myöntää pysyviä oleskelulupia, ei pelkästään tilapäisiä. Tällä hetkellä Ruotsi myöntää 13 kuukautta kerrallaan, jonka jälkeen myönnetään uudet 13 kuukautta. Ihmisten on hankalaa sitoutua mihinkään pitkäaikaiseen projektiin, opetella ruotsin kieltä, jos he eivät tiedä, saavatko he oleskella maassa pidempään kuin vuoden kerrallaan. Näiden seikkojen on muututtava!”

Millainen Ruotsi halutaan

Syksyllä pidettävissä parlamenttivaaleissa vasemmistopuolueen yleisteema on tasa-arvo. ”Ruotsalaisesta yhteiskunnasta on tullut epätasa-arvoinen, ja kehitys pahenee. Katsotaan vaikka asuntotilannetta: on paljon nuoria, on köyhiä, jotka eivät saa asuntoa”, Jonas Sjöstedt kertoo ja kehottaa katsomaan varallisuuden epäreilua jakautumista: ”On muutamia superrikkaita, jotka vievät yhä suuremman osan varallisuudesta, nämä björnwahlroosimme ja muut.”

Hän painottaa, että Ruotsi on hyvinvointivaltio ja se on hyvä. Mutta sen pitäisi olla vahvempi, esimerkiksi terveydenhoitojärjestelmän ja koululaitoksen. Koululaitos on erittäin epätasa-arvoinen, se ei anna lapsille tasa-arvoisia mahdollisuuksia koska se on muutettu kaupalliseksi ja perustuu yksityiseen voitontavoitteluun. Älkää tehkö samoja virheitä Suomessa!”
Sjöstedtin mukaan yleisesti ottaen kyse on siitä, millainen Ruotsi halutaan.

”Meille vasemmistopuolueessa sen pitäisi olla tasa-arvoinen yhteiskunta, jollainen Ruotsi aikanaan oli. Maamme oli yksi maailman tasa-arvoisimmista yhteiskunnista, ja teemme siitä sellaisen jälleen.”

Hallitus vastahakoinen verotusuudistuksille

”Koska olemme olleet mukana laatimassa budjettia yhdessä hallituksen kanssa, olemme olleet mukana laatimassa 90 uudistusta, jotka pitävät sisällään esimerkiksi ilmaisia oppitunteja ja lääkkeitä lapsille, hyvän lisärahoituksen kuntasektorille, korotetun tuen yksinhuoltajille, korotuksia matalimpiin eläkkeisiin”, Jonas Sjöstedt kertoo.

Hän painottaa, että kun vasemmisto on tehnyt yhteistyötä hallituksen kanssa, sen on ollut pakko tehdä sosiaalisia uudistuksia, mutta heti vasemmiston koettaessa muuttaa verotusjärjestelmää tai puuttua varallisuuden epätasaiseen jakautumiseen yhteiskunnassa, hallitus on ollut vastahakoinen. ”Olemme ehdottaneet, että voisimme verottaa superrikkaita jotenkin – nyt meillä ei ole perintöveroa tai pääomaveroa eikä progressiivista kiinteistöveroa. Etsimme kaikki mahdolliset keinot tämän muuttamiseksi, mutta hallitus kieltäytyi tästä täysin. Nyt miljonäärit voivat maksaa vähemmän veroja kuin köyhä kaupan naistyöntekijä.”

”Onnistuimme siis saavuttamaan vain puolet siitä mitä meidän olisi pitänyt saavuttaa, niin kauan kuin emme onnistu muuttamaan varallisuuden epätasaista jakautumista, Ruotsi tulee olemaan epätasa-arvoinen yhteiskunta. Tämä on seuraava haasteemme.”

© Teksti ja kuva: Juha Säijälä / Kulttuurivihkot

169 Comment

 1. get social signals

  wkhpnemak tuxlh mgyswoq dgok xxvsgpdeiltklnz

 2. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 3. w88id says:

  … [Trackback]

  […] There you will find 81950 more Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you can find 50297 more Information on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 8. duratrans says:

  … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 9. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 10. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 11. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 12. rajaqq says:

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 13. Laila says:

  … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 14. … [Trackback]

  […] Here you can find 16502 additional Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 15. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 16. … [Trackback]

  […] There you will find 62473 additional Info on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 17. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 18. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 19. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 20. Dior says:

  … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 21. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 22. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 23. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 24. … [Trackback]

  […] Here you will find 18144 more Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 25. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 26. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 27. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 28. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 29. … [Trackback]

  […] Here you can find 96581 additional Information on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 30. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 31. … [Trackback]

  […] Here you can find 20249 additional Information on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 32. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 33. w88 asia says:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 34. w88 says:

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 35. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 36. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 37. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 38. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 39. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 40. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 41. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 42. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 43. … [Trackback]

  […] There you can find 15542 additional Information to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 44. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 45. … [Trackback]

  […] There you can find 92198 more Information on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 46. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 47. … [Trackback]

  […] Here you will find 21085 more Information on that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 48. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 49. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 50. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: saijala.fi/2018/11/27/ruotsin-vasemmisto-pyrkii-takaisin-tasa-arvoon/ […]

 51. levitra 20mg

  generico levitra – where to buy levitra paris – levitra 5mg generic you cannot reply to topics in this forum

 52. viagra online

  viagra and alcohol side effects you cannot reply to topics in this forum – viagra harder – viagra online canada

 53. albuterol inhaler

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 54. generic viagra sales

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 55. cialis 20mg

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 56. cbd says:

  what is cbd

  25mg cbd oil capsule – cbd freeze reviews – how long does cbd last in your system

 57. viagra pills

  viagra information viagra vs levitra ascending order – levitra vs viagra forum epad.cgi – viagra and alcohol mix total members

 58. naltrexone drug

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 59. viagra generic

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 60. viagra dosage recommendations

  viagra dosage side effects about – levitra side effects levitra vs viagra write.asp – viagra without prescription

 61. how long does viagra last

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 62. chloroquine antiviral

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 63. viagra without doctor prescription

  viagra vs viagra market share minibbs.cgi?log= – viagra backpain – does viagra work with alcohol bbs.cgi?page=

 64. hydroxychloroquine virus

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 65. cialis tadalafil

  cialis professional – buying cialis in nogales mexico – cialis 5mg works all times are utc

 66. buy cialis online without prescription

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 67. cheap geneirc viagra 100

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 68. bimatoprost lash serum

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 69. generic cialis 20mg

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 70. Title

  […]The details talked about in the article are several of the very best offered […]

 71. canadian viagra and healthcare

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 72. Title

  […]check beneath, are some totally unrelated internet websites to ours, even so, they are most trustworthy sources that we use[…]

 73. Title

  […]please stop by the sites we comply with, including this a single, because it represents our picks in the web[…]

 74. Title

  […]that will be the finish of this write-up. Right here you will obtain some web sites that we think you will appreciate, just click the hyperlinks over[…]

 75. buy chloroquine phosphate

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 76. Title

  […]one of our visitors lately suggested the following website[…]

 77. Title

  […]one of our visitors recently proposed the following website[…]

 78. Title

  […]we came across a cool internet site which you may delight in. Take a appear in case you want[…]

 79. Title

  […]please go to the web-sites we comply with, like this one, as it represents our picks through the web[…]

 80. http://cialistodo.com

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 81. generique cialis

  cialis vs viagra

 82. otc cialis

  cialis otc

 83. sildenafil

  generic viagra cost

 84. sildenafil

  viagra canada

 85. viagra

  non prescription viagra

 86. cheap viagra

  viagra prescription

 87. viagra indianapolis

  cheap viagra pills for sale

 88. cialis side effects alcohol

  how much does cialis cost

 89. sublingual viagra 50mg

  where to buy viagra in philippines

 90. buy 36 hour cialis

  cialis original

 91. cialis getting pregnant

  cialis for sale online

 92. viagra next day delivery

  mountainwest apothecary viagra

 93. Title

  […]check below, are some absolutely unrelated websites to ours, nonetheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 94. Title

  […]very few internet websites that come about to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

 95. news says:

  Title

  […]Here is a great Blog You might Find Interesting that we Encourage You[…]

 96. Title

  […]we came across a cool web page which you may well enjoy. Take a look when you want[…]

 97. Title

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 98. Title

  […]Every as soon as inside a even though we pick blogs that we study. Listed below are the most recent web-sites that we choose […]

 99. royal cbd says:

  Title

  […]although internet websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they may be truly really worth a go by means of, so have a look[…]

 100. royal cbd says:

  Title

  […]always a huge fan of linking to bloggers that I adore but do not get a good deal of link appreciate from[…]

 101. Title

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 102. Title

  […]below you will discover the link to some internet sites that we consider it is best to visit[…]

 103. Title

  […]the time to study or visit the material or web-sites we’ve linked to beneath the[…]

 104. pfizer viagra review

  viagra to buy

 105. Title

  […]we came across a cool website that you just may well appreciate. Take a look in case you want[…]

 106. cbd oil says:

  Title

  […]usually posts some really intriguing stuff like this. If you are new to this site[…]

 107. Title

  […]Every the moment in a whilst we pick out blogs that we read. Listed beneath would be the most up-to-date web sites that we choose […]

 108. Title

  […]the time to read or visit the content material or web-sites we’ve linked to below the[…]

 109. dg casino says:

  Title

  […]we like to honor lots of other world-wide-web sites around the net, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

 110. Title

  […]usually posts some pretty interesting stuff like this. If you are new to this site[…]

 111. Title

  […]please check out the sites we comply with, including this 1, because it represents our picks in the web[…]

 112. cheap viagra canada

  cheap viagra pills for sale

 113. Title

  […]please pay a visit to the web pages we follow, such as this one, as it represents our picks in the web[…]

 114. Buy onax says:

  Title

  […]Here is an excellent Blog You may Discover Exciting that we Encourage You[…]

 115. Title

  […]Every after in a while we pick blogs that we study. Listed beneath would be the most current sites that we select […]

 116. Title

  […]Every once inside a although we pick out blogs that we study. Listed beneath would be the newest web pages that we decide on […]

 117. generic viagra from england

  viagra jet lag

 118. Title

  […]usually posts some pretty exciting stuff like this. If you are new to this site[…]

 119. is it illegal to order cialis online

  cialis manufacturer

 120. Title

  […]we prefer to honor many other world wide web internet sites on the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 121. Title

  […]always a major fan of linking to bloggers that I really like but really don’t get a whole lot of link like from[…]

 122. where to buy viagra in bali

  viagra super active vs viagra professional

 123. Title

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 124. Title

  […]although sites we backlink to beneath are considerably not associated to ours, we really feel they are really worth a go by way of, so have a look[…]

 125. Title

  […]although sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they may be in fact really worth a go as a result of, so possess a look[…]

 126. Title

  […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nevertheless seriously really worth taking a appear, whoa did 1 find out about Mid East has got far more problerms at the same time […]

 127. college essay writing service reviews

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 128. cialis without a doctor prescription

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 129. how long for cialis to peak

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 130. cialis buy

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 131. how does cialis work

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 132. Title

  […]we came across a cool site that you simply could possibly enjoy. Take a appear in the event you want[…]

 133. how long does viagra stay in your system

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 134. viagra online

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 135. generic viagra online

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 136. viagra 100mg

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 137. Title

  […]very handful of internet sites that transpire to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]

 138. Title

  […]we like to honor lots of other internet web-sites on the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages worth checking out[…]

 139. Title

  […]below you’ll uncover the link to some web-sites that we think you ought to visit[…]

 140. viagra gel sachets

  viagra online 25mg

 141. Title

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 142. buying prescription drugs canada

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 143. Title

  […]Here are some of the web sites we suggest for our visitors[…]

 144. best canadian pharmacy

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 145. Super ED Trial Pack

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 146. Viagra capsules

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 147. Cialis Soft Tabs

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 148. can you order viagra online

  generic viagra paypal

 149. viagra says:

  viagra

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 150. Title

  […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we feel they’re actually worth a go through, so possess a look[…]

 151. Title

  […]please go to the internet sites we follow, like this a single, as it represents our picks in the web[…]

 152. Title

  […]that may be the end of this post. Right here you will obtain some websites that we think you will value, just click the hyperlinks over[…]

 153. Title

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 154. Title

  […]here are some hyperlinks to web sites that we link to simply because we assume they’re really worth visiting[…]

 155. Title

  […]we came across a cool site that you just may appreciate. Take a look in the event you want[…]

 156. Title

  […]although internet websites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are in fact really worth a go by way of, so possess a look[…]

 157. viagra in dublin

  how much is viagra in uk

 158. Title

  […]check below, are some totally unrelated internet websites to ours, even so, they may be most trustworthy sources that we use[…]

 159. Title

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 160. fake cialis pictures

  brand cialis

 161. Title

  […]The facts mentioned inside the article are a number of the ideal readily available […]

 162. Title

  […]Here are some of the web pages we advocate for our visitors[…]

 163. cheap viagra online australia

  viagra dosage recommendations

 164. Title

  […]Here is a good Blog You might Obtain Interesting that we Encourage You[…]

 165. Title

  […]very couple of websites that occur to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

 166. content

  […]This is very interesting[…]

 167. Title

  […]here are some hyperlinks to web-sites that we link to for the reason that we believe they’re worth visiting[…]

 168. how much is cialis in canada

  Ruotsin vasemmisto pyrkii takaisin tasa-arvoon | Juha Säijälä I Toimittaja I Journalist

 169. Title

  […]the time to read or take a look at the subject material or sites we’ve linked to below the[…]

Comments are closed.